Blog 2: Een 4G internetverbinding tijdens de Corona Crisis?

2. juni 2020

We zitten momenteel midden in de corona crisis en dat heeft een flinke impact op de manier van werken. We zitten volop in de anderhalve meter economie en het advies is om waar mogelijk van huis uit te werken. Gedwongen door de huidige situatie blijkt dat thuiswerken heel goed mogelijk is en dat overleg of vergaderen via video net zo goed werkt.

Toch brengt thuiswerken een aantal uitdagingen met zich mee, met name het beveiligen van documenten en andere gegevens op de server kan een uitdaging zijn. Het is niet de bedoeling dat deze gegevens op papier of usb stick mee naar huis worden genomen met het risico dat deze verloren raken. De overheid heeft een website ingericht met tips voor veilig thuiswerken: Digitale Overheid – Thuiswerken

Overigens zal elke deskundige ICT’er u kunnen helpen met het beveiligen. Meestal zal een VPN verbinding worden geadviseerd, bij deze manier van werken staan de documenten altijd veilig op de server. Om veilig met een VPN verbinding te kunnen werken is het belangrijk dat de (hoofd-)locatie waar de server staat te bereiken is op een vast publiek IP-adres, bij voorkeur met een /30 of /29 subnet. In het recente verleden was een vast IP-adres niet mogelijk bij een 4G verbinding, u was altijd aangewezen op een vaste verbinding.

Er zijn nog steeds veel plekken in Nederland waar de vaste verbindingen qua snelheid niet voldoen en zakelijk glas te duur is om aan te leggen. Door het thuiswerken en het gebruik van de VPN wordt er veel meer gevraagd van de internetverbinding en kan de snelheid van de internetverbinding het thuiswerken gaan hinderen. Als dat het geval is raad ik u aan om te kijken naar een 4G verbinding met vaste IP-adressen, ze zijn er, ze zijn snel, snel leverbaar, in gehele EU28 leverbaar en zeker niet duur.

Toine Theunissen

Een partnernetwerk dat groeit. Groei mee!

We informeren u graag over AirInternet en de mogelijkheden van ons partnerprogramma. Word onderdeel van een van de grootste netwerken voor mobiele connectiviteit!