Blog 6: Hoe kun je in een “Funkloch”toch een verbinding krijgen?

12. juli 2021

Regelmatig krijg ik de vraag of in een bepaald gebied AirInternet mogelijk is, want het zou een witte vlek zijn. De Duitsers hebben daar een heel mooie term voor, ‘Funkloch’. Ik zeg altijd ‘ als het in de lucht zit halen we het eruit.’. Laten we eens kijken wat een witte vlek betekend, het meest gangbaar is de omschrijven dat je met het mobiele toestel binnenshuis niet kunt bellen. De oorzaak is meestal dat het pand/huis het signaal dempt, de zendmast ongunstig staat of te ver weg staat. Vaak wordt dan de aanname gedaan dat een internetverbinding via 4G ook niet mogelijk is, en dat klopt niet.

De techniek achter AirInternet is anders dan in een mobiel toestel. Een belangrijk verschil is de antenne, de antenne van een mobiel toestel zit in het toestel zelf, als er binnenshuis geen signaal is, dan werkt het niet. Buitenshuis heb je een veel beter mobiel signaal, door een buitenantenne te gebruiken krijg je een betere ontvangst en daardoor een snellere internet verbinding.

Een antenne werkt als een soort versterker. Kan de standaard antenne het signaal niet genoeg versterken, dan kun je met een richtantenne het signaal verder versterken. Zo kunnen we op vrijwel elke locatie in snel zakelijk internet leveren met AirInternet.

In een volgende blog neem ik jullie mee hoe we internet op zee mogelijk maken.

Een partnernetwerk dat groeit. Groei mee!

We informeren u graag over AirInternet en de mogelijkheden van ons partnerprogramma. Word onderdeel van een van de grootste netwerken voor mobiele connectiviteit!