Tel: +31 88 433 33 33   Mail: info@airinternet.eu   Roermondseweg 68 NL- 6061GC Posterholt

No Fiber | No Problem
You just found the best 4G and 5G internet specialist for Business Solutions in rural and industrial areas. We provide connectivity on the thoughest places in Europe.

Blog 8: Gestapelde verbindingen

Een hogere up-time nodig of wat als het internet nog sneller moet?

Zakelijke internetverbindingen op basis van 4G en 5G verbinding zijn volwaardige concurrent van andere snelle zakelijke internetverbindingen zoals Coax en Glasvezel. 4G/5G internet biedt daarnaast extra voordelen zoals de snelle levertijd, geen single point of failure omdat de grondkabel stuk gaat en in het buitenland een multi-operator strategie (Daarover meer in een volgende blog).

Het stapelen van verbindingen zorgt ervoor dat de snelheid van totale verbinding wordt verhoogd. Bijvoorbeeld: Een enkele verbinding heeft een snelheid van 100Mbps/40Mbps. De gebruiker heeft echter meer snelheid nodig, namelijk minimaal 300Mbps/100Mbps.

De oplossing in dit geval is dat wij 4 verbindingen nemen. Elke verbinding wordt uitgericht op een andere zendmast om zo de load per zendmast te verdelen. Idealiter heeft de verbinding dan een snelheid van 400Mbps/160Mbps. Vanwege de overhead zal er een stukje snelheid nodig zijn voor het managen van de verbinding maar de vereiste snelheid wordt ruimschoots gehaald.

Doordat de verbinding zijn uitgericht op meerdere zendmasten neemt de up-time van de gestapelde verbinding toe naar circa 99,8%

Daarbij blijft het nog steeds mogelijk om vaste publieke ip-adressen te leveren op de gestapelde verbinding.