Blog 8: Gestapelde verbindingen

11. augustus 2021

Blog 8: Gestapelde verbindingen

Een hogere up-time nodig of wat als het internet nog sneller moet?

Zakelijke internetverbindingen op basis van 4G en 5G verbinding zijn volwaardige concurrent van andere snelle zakelijke internetverbindingen zoals Coax en Glasvezel. 4G/5G internet biedt daarnaast extra voordelen zoals de snelle levertijd, geen single point of failure omdat de grondkabel stuk gaat en in het buitenland een multi-operator strategie (Daarover meer in een volgende blog).

Het stapelen van verbindingen zorgt ervoor dat de snelheid van totale verbinding wordt verhoogd. Bijvoorbeeld: Een enkele verbinding heeft een snelheid van 100Mbps/40Mbps. De gebruiker heeft echter meer snelheid nodig, namelijk minimaal 300Mbps/100Mbps.

De oplossing in dit geval is dat wij 4 verbindingen nemen. Elke verbinding wordt uitgericht op een andere zendmast om zo de load per zendmast te verdelen. Idealiter heeft de verbinding dan een snelheid van 400Mbps/160Mbps. Vanwege de overhead zal er een stukje snelheid nodig zijn voor het managen van de verbinding maar de vereiste snelheid wordt ruimschoots gehaald.

Doordat de verbinding zijn uitgericht op meerdere zendmasten neemt de up-time van de gestapelde verbinding toe naar circa 99,8%

Daarbij blijft het nog steeds mogelijk om vaste publieke ip-adressen te leveren op de gestapelde verbinding.

Een partnernetwerk dat groeit. Groei mee!

We informeren u graag over AirInternet en de mogelijkheden van ons partnerprogramma. Word onderdeel van een van de grootste netwerken voor mobiele connectiviteit!