Voor veel boeren in de Landbouw en de Veeteelt is het een nachtmerrie om te digitaliseren. Als agrariër wil je bezig zijn met je passie, je onderneming en niet met zaken als digitalisering. En toch is het de investering altijd waard. In dit artikel leggen we je uit wat allemaal mogelijk is.

Met AirInternet is alles mogelijk in de Landbouw en Veeteelt en vind je
Slimme landbouwtechnologieën voor duurzame groei !


Wat is digitalisering in de landbouw en veeteelt ?

Digitalisering van de landbouw kan een remedie zijn tegen verspilling. Data-driven innovatie in de agrarische sector kan deze sector in Europa transformeren en bijdragen aan een duurzame en efficiënte landbouw- en voedselketen. Nieuwe technieken bieden kansen om te vertellen hoe zorgvuldig een plant wordt bemest, hoe de melkveehouder weet dat een koe iets meer eiwit nodig heeft en hoe de teler zijn tomaten gericht laat beschermen door sluipwespen. Van kunstmatige intelligentie (AI) en robotica tot het Internet of Things (IoT) en 5G, de nieuwste technologieën kunnen boeren en agro bedrijven ondersteunen. Ze zijn van onschatbare waarde.

Is digitalisering in de landbouw en veeteelt wel noodzakelijk? Jazeker!

Waarom is digitalisering belangrijk?

Precision farming: optimalisatie van landbouwprocessen is belangrijk en noodzakelijk. Het zorgt voor een betere workflow, meer efficiëntie, betere producten en geheel nieuwe diensten. Dit brengt ook weer andere voordelen met zich mee, zoals een beter concurrentievermogen. Naast de genoemde voordelen, profiteren gedigitaliseerde bedrijven ook van: Nieuwe kanalen voor klantenwerving.
De Europese Commissie heeft een pagina opgesteld over de inzet van digitalisering in de landbouwsector in Europa .
Digitalisering kan bijdragen aan een duurzame en efficiënte landbouw- en voedselketen.

Digitalisering in de Landbouw en Veeteelt maakt dat je maximaal online bent

Steeds meer veeteelt bedrijven zijn uitgerust met ICT oplossingen en het is niet gek dat er ook steeds meer van deze oplossingen verbonden zijn met sensoren. Met de Digitale transformatie in de veeteeltindustrie weet je exact hoeveel meter een koe heeft gelopen…. Je kan de data analyseren en op basis hiervan conclusies trekken op basis van gedrag. Een koe welke veel ligt is wellicht ziek aan het worden… Dan kun je die koe gericht controleren…

En ook in de landbouw is de smart agricultuur inmiddels goed doorgedrongen. Je kunt de bodemgesteldheid meten. Bijvoorbeeld als deze heel droog is kan er automatisch gesproeid gaan worden.

Hoe werkt digitalisering in de Landbouw

De technologie van het Internet of Things (IoT) transformeert de landbouwsector door landbouwers toegang te geven tot realtime gegevens over milieu- en machineomstandigheden. Technologische trends in landbouw helpen boeren betere beslissingen te nemen en elk aspect van hun werk te verbeteren, met inbegrip van gewas-houderij en vee monitoring. Door IoT real-time data te combineren met nauwkeurige geo-ruimtelijke data, kunnen boeren precisielandbouw beoefenen, wat resulteert in hogere opbrengsten, minder afval en duurzamere praktijken.

Bovendien stelt IoT technologie boeren in staat om gewassen en vee op afstand te monitoren, de arbeidskosten te verlagen en de gezondheid en veiligheid van hun dieren te waarborgen.

Hoe werkt digitalisering in de Veeteelt?

Door digitalisering komen gegevens sneller beschikbaar door de hele veehouderijketen heen, verschillende gegevens worden sneller met elkaar verbonden wat zorgt voor nieuwe informatie en inzichten.
Veehouders krijgen meer mogelijkheden om de leefomgeving van de dieren aan te laten sluiten op hun behoeften, met positieve gevolgen voor gezondheid en dierenwelzijn.

Hoe weet ik welke digitalisering in de landbouw en veeteelt de beste oplossing is voor mij?

Digitalisering is maatwerk, het is belangrijk dat je de beste oplossing kiest. Het allerbelangrijkste is een goede internetverbinding. Deze moet snel en stabiel zijn. Hiervoor hoef je niet te wachten op glasvezel. AirInternet is een goede en betaalbare oplossing.

AIR INTERNET LOGO

Waar kan informatie over verbindingen voor Digitalisering in de Landbouw en Veeteelt opvragen?

Wij leveren onze verbindingen aan agrariërs in heel Europa!
Dit doen we via een partner netwerk. Neem contact met ons op dan brengen we je in contact met een partner.
Vandaag besteld is morgen in huis! Bel +31 88 433 33 33 of mail naar info@airinternet.eu

Of wil je zelf partner worden? Dat kan natuurlijk ook !
Bel +31 88 433 3301 of mail naar sales@airinternet.eu

Een partnernetwerk dat groeit. Groei mee!

We informeren u graag over AirInternet en de mogelijkheden van ons partnerprogramma. Word onderdeel van een van de grootste netwerken voor mobiele connectiviteit!