Backup oplossing voor glasvezel

Backup verbinding voor glasvezel AirInternet

Wat is een backup oplossing eigenlijk?

Dit stuk is geschreven vanuit de wereld van internetverbindingen. Met backup bedoelen we dan ook een backup verbinding voor de hoofd verbinding die je thuis of in je bedrijf gebruikt als internetverbinding.
In spreektaal echter, wordt met backup vaak een kopie van bestanden bedoeld.
Bestanden op je pc, laptop of mobiel.
Op Wikipedia kun je hier veel informatie over vinden, .
Ook google support of de website van de consumentenbond geven hier veel goede informatie over.
In dit stuk beperken wij ons tot de backup verbindingen.

AirInternet backup glasvezel

Is een backup oplossing voor glasvezel wel noodzakelijk? Jazeker!

Een feilloos werkende internetverbinding is cruciaal voor elke organisatie. Alles staat tegenwoordig in de Cloud, van online werkplekken tot VoIP telefonie.
Valt de internetverbinding weg, dan kan dat voor veel problemen zorgen.
In het gunstigste geval duurt een internetstoring maar slechts enkele minuten, maar in het ergste geval duurt het een aantal dagen.
Medewerkers kunnen door de uitval van het internet hun werk niet uitvoeren; VoIP-telefonie werkt niet, e-mail verkeer is onmogelijk, men kan niet bij bestanden in de cloud,
klanten kunnen niet pinnen etc…
Het werk ligt door de internetstoring een tijd stil en zoals iedereen weet: tijd is geld. Dat maakt een backup oplossing een goede keuze en zelfs noodzakelijk.
Verzeker jezelf, of je klanten, van extreem hoge uptime met onze AirInternet Back-up !

Met een backup oplossing ben je maximaal online !

Een backup verbinding is een extra verbinding die altijd stand-by is.
Als de hoofdverbinding uitvalt neemt de backup verbinding het direct over.
Je merkt er vrijwel niets van en kunt gewoon doorgaan met werken zoals je gewend bent.
Tip: Het zou niet verstandig zijn om de backup verbinding bij dezelfde provider aan te vragen want als deze provider een grote storing heeft ligt ook de backupverbinding er uit …
Vaak zie je een combinatie van Glasvezel en een VDSL verbinding of 4G verbinding.
De standaard opties met een 4G modem die worden aangeboden door telecomaanbieders zoals KPN of TMobile is voor kleine organisaties wellicht een optie maar de beperking van een databundel en het lokale 4G bereik kunnen alsnog zorgen voor problemen. De dagbundel en/of het bereik zijn vaak beperkt.
Onze AirInternet backup heeft deze databeperking niet!!

AirInternet back-up oplossing

Hoe werkt een backup verbinding?

Met onze AirInternet 4G back-up blijf je verbonden, de organisatie draait gewoon op rolletjes tijdens een internetstoring.
Valt de hoofdverbinding (internet via glasvezel, kabel of ADSL) uit, dan schakelt de router automatisch over op de backupverbinding.
Dit kan eenmalig bij installatie ingesteld worden door de IT partner zodat het automatisch op de achtergrond mee draait.
Standby voor als het nodig is.
Onze internet back-up zorgt er voor dat de werkzaamheden op kantoor doorlopen en de organisatie (en reputatie) geen schade lijden.
Met onze back-up oplossing blijf je dus bereikbaar, kun je ongestoord online doorwerken en beschik je over al je bestanden tot het probleem verholpen is.

Welke Soorten backup oplossingen zijn er?

Je kunt de volgende soorten backup installeren:

1 Via een tweede vaste verbinding via xDSL of consumenten glasvezel.
Er wordt dan een tweede glasvezel of xDSL aansluiting gebruikt om verstoringen op te vangen. Dit leveren wij niet, maar als je contact met ons opneemt brengen we je in contact met een goede leverancier.
2 Via een 4G modem met databundel. Het netwerk wordt dan zo ingesteld dat, bij het wegvallen van de hoofdverbinding, de verbinding automatisch overschakelt op de backup verbinding. Hierdoor kan iedereen doorwerken.
3 Via een 4G modem zonder databundel. Zonder databundel betaal je per GB en zijn de abonnement kosten aanzienlijk lager dan bij een oplossing mét databundel.
4 Met Sim Only. Je plaatst zelf de simkaart in de hardware en draagt zelf de verantwoording voor een correcte configuratie tussen de hoofd- en back-up verbinding. Afhankelijk van de wensen kan deze simkaart worden voorzien van een maandelijks databundel, of je betaald de data achteraf .

Hoe weet ik welke backup verbinding voor glasvezel bij mijn bedrijf past?

Regelmatig wordt ons naar een simpele oplossing met een zo laag mogelijke prijs gevraagd. Maar in veel gevallen is goedkoop ook duurkoop . Voordat je tot de aankoop overgaat, is het verstandig om na te denken over de projectplanning en de installatie.

Bijvoorbeeld:
Wil je dat bij het wegvallen van de primaire lijn de back-up 4G router direct overschakelt op de 4G verbinding, dan kan dat.
De achterliggende router/firewall merkt niets van deze verandering en blijft zijn werk doen.
De omschakeling verloopt dermate snel dat er zelfs bij VoIP-gesprekken doorgaans geen hapering van de verbinding merkbaar is.
Op onze site staat een heel handig en duidelijk schema dat je kunt gebruiken om te kijken welk soort backup verbinding het beste bij jou organisatie past.

AIR-Internet-wifi

Waar kan ik deze backup verbinding voor glasvezel krijgen?

Wij leveren onze backup producten niet alleen in Nederland maar in heel Europa!
Dit doen we via een partner netwerk. Neem contact met ons op dan brengen we je in contact met een leverancier.
Vandaag besteld is morgen in huis! Bel +31 88 433 33 33 of mail naar info@airinternet.eu
Of wil je zelf partner worden? Dat kan natuurlijk ook !
Bel +31 88 433 3301 of mail naar sales@airinternet.eu

Een partnernetwerk dat groeit. Groei mee!

We informeren u graag over AirInternet en de mogelijkheden van ons partnerprogramma. Word onderdeel van een van de grootste netwerken voor mobiele connectiviteit!